pondělí 10. srpna 2015

Vařím s láskou

Můj tatínek byl laskavý, pracovitý a praktický člověk. Naučil mně mnohému a nevědomky i lásce
k vaření.
Pečovala jsem o něj v době, kdy mu zbývaly pouhé tři měsíce života. Vařit mu vše, nač měl právě chuť, bylo to nejmenší, co jsem pro něj mohla udělat. Připravovala jsem vše s láskou, i přesto,
že jedl málo a pár posledních dnů jen puding.  ...,, ten červený si dám ''...říkával.
Bolest z jeho ztráty otupěla, ale vaření s láskou, to mi zůstalo, jako poslední tatínkův dar.
Zastavte se ! Nestresujte se myšlenkou na úmorné, víkendové vaření. Chtějte jen udělat radost svým blízkým a občas připravte to, co máte nejraději Vy. Pochvalte se, čerpejte sílu ze spokojených tváří vašich strávníků a s láskou i jezte. Vždyť i to vaření vypovídá o umění vytvořit něco vlastníma rukama. O vašich tvůrčích schopnostech. Ty nás vedou k tomu, abychom dělali to, co milujeme, nebo milovali to, co děláme. Aby to vyzařovalo lásku !!!
Přeji vám všem, ať dojdete k tomuto poznání příjemněji, než já.
S láskou Leny


                                                           Tatínkův červený puding

                                                                      


                                                   moje další s láskou připravené pokrmy

                                                
                                                     Jablkové růžičky z lístkového těsta

                                        
                                

                                         Chlebové placičky s červeným zelím
                                                                              
 
 
Kuřecí plátek a dušený kadeřávek
                                                                     
 
 
Šlehačkové rohlíčky s jablíčky
 
 


 




1 komentář:

  1. Krásně napsané - především to, že máme vařit s láskou!Nejen z nutnosti, pak nás to nemusí bavit, ale když víme, že tím můžeme udělat někomu i radost,to je pěkná myšlenka! Jistě se ty pozitivní energie ukáží i v jídle samotném, a ono bude pak zdravější i chutnější! Děkuji za povzbuzení k vaření!

    OdpovědětVymazat